Μια Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας

Η Αντλία Θερμότητας είναι μια «μηχανή» η όποια  παίρνει «αντλεί» θερμότητα από ένα ψυχρό μέσον (ψυχρός αέρας του περιβάλλοντος κατά το χειμώνα) και την μεταφέρει με τη βοήθεια ενός ψυκτικού μέσου σε ένα άλλο θερμότερο μέσον που είναι, το νερό με το οποίο θερμαίνει τα θερμαντικά σώματα του εσωτερικού χώρου μιας κατοικίας, (όποτε έχουμε μια αντλία αέρος – νερού), η ο αέρας του εσωτερικού χώρου, (όποτε έχουμε  μια αντλία αέρος – αέρος).

Για την μεταφορά αυτή απαιτείται μια μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Για κάθε 1 KHz ενέργειας που καταναλώνει η αντλία θερμότητας  αποδίδει σε μορφή θερμότητας προς τον εσωτερικό χώρο  3 – 4,5 KHz ενέργειας σε μορφή θερμότητας ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία  την τεχνολογία που χρησιμοποιεί και την  ποιότητα κατασκευής της.
Επειδή μεταφέρει κυρίως ενέργεια από το περιβάλλον (κατά 75% περίπου) και παράγει  ενεργεία κατά ένα μικρό ποσοστό (25% περίπου) ανήκει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και η χρήση της αναβαθμίζει την Ενεργειακή κλάση της κατοικίας.

Αντλίες θερμότητας (αέρος – αέρος) είναι όλα τα κλιματιστικά μηχανήματα και όλα τα ψυγεία.
Η τεχνολογία της Αντλίας Θερμότητας παρόλο που είναι γνώστη αρκετές δεκαετίες , τα τελευταία λίγα χρονιά έγινε οικονομικά προσιτή και τεχνολογικά φιλικότερη για ατομική χρήση στη θέρμανση κατοικιών.

Εξαιτίας δε της μεγάλης εξοικονόμησης που προσφέρει (μεγαλύτερη από κάθε άλλο γνωστό τρόπο θέρμανσης)  προορίζεται πολύ σύντομα να αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα θερμαντικά μέσα και να αποτελέσει την τελική λύση για τη θέρμανση κατοικιών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Αντλίας Θερμότητας;

 • Πολύ χαμηλή κατανάλωση
 • Κεντρική κάλυψη για όλο το σπίτι
 • Υψηλή ποιότητα θέρμανσης και ζεστό νερό όλο το 24ωρο
 • Πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία
 • Λειτουργία χωρίς βλάβες, εμπλοκές και καθαρισμό
 • Πληρώνουμε τη θέρμανση αφού πρώτα καταναλώνουμε
 • Δεν χρειάζεται πρόσθετη καμινάδα και παρεμβάσεις μέσα και έξω από το σπίτι
 • Καθαρή λειτουργία χωρίς καυσαέρια και καπνό
 • Διατηρούμε το υπάρχον σύστημα θέρμανσης
 • Ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
 • Η χρήση της αναβαθμίζει την ενεργειακή κατηγορία της κατοικίας σας

Ζεστό νερό χρήσης

Η Αντλία Θερμότητας εξαιτίας της μεγάλης απόδοσης της σε θερμότητα ως προς την κατανάλωση της είναι μια πολύ συμφέρουσα λύση για τη θέρμανση του νερού χρήσης σε επαγγελματικούς χώρους όπως Ξενοδοχεία , Εστιατόρια , Γυμναστήρια, Κομμωτήρια, Πισινές , και όπου άλλου χρειάζεται μεγάλη ποσότητα Ζεστού Νερού Χρήσης .

Το λειτουργικό κόστος της είναι πολύ χαμηλό αν λάβουμε υπόψη ότι με 1.5 € τελικό κόστος ηλεκτρικής ενεργείας μπορούμε να θερμάνουμε 1000 λίτρα νερού προς χρήση το καλοκαίρι και 800 λίτρα το χειμώνα, ενώ το κόστος αγοράς μιας τέτοιας αντλίας δεν ξεπερνά τις 2.500 €.

Περιηγηθείτε στην διαδικτυακή μας έκθεση και βρείτε λύσεις θέρμανσης και αντλίες θερμότητας

Δείτε την έκθεση

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εμπιστευτείτε τη πολύχρονη εμπειρία μας για το μπάνιο, τη κουζίνα ή την ενεργειακή λύση του χώρου σας

Ζητήστε Προσφορά